Temmuz 29, 2012

bir işim olaydı. sadece kitap okuduğum. ve okuduğum kitapları konuştuğum.

10 yorum:

Balthus dedi ki...

haa haaa ne güzel olurdu gerçekten,bende böyle bir iş aranıyorum.İnşallah olur.İş bulma sitelerinden kitapevlerine bakın bence,en azından dediğinize yakın :)

Modern Prometheus dedi ki...

ben bir arkadaşı bekliyorum. ona loto çıkacak. sonra o bana tükkan açacak. sahaf gibi böyle. bi çalışanım olacak. ben oturcam akşama kadar tükkanda. sonra çay iççem kitap okuyacam. işte. ne bileyim. insanlar gelcek. sohbet etcem. ama insanları hem çok sevcem hem hiç sevmicem. garip ya şu insanlar diyecem herkesin arkasından. sonra işte akşam olacak. tükkanı kapatcam. çalışanı yollucam. sonra komşu tükkana haydi ben kaçtım ismail ağbey kolay gelsin sana dicem. sonra ismail ağbey bana iyi akşamlar dileyecek. sonra ben belki eve gitmeden alsancakta bir cafe bar neyin bir yerde oturcam. belki bira belki çay belki de bir iki eski dost düşecek kısmete. edebiyat konuşcam. siyaset konuşcam. sonra din konuşcam. dikkafalının teki olduğum için yine bildiğimden şaşmayacam bütün muhabbet. sonra cafe ya da bar sahibine neyin iyi geceler dileyecem. toplu taşıma aracı sıkıntısı çekmeyeceğim. küçük evim zaten yürüyüş mesafesinde. sahilden sahilden yürüyeceğim. eve gideceğim. belki intihar ettiğim gecelerden biri olur. ya da belki huzurlu bir uyku çekerim. bilmem. öyle.

"Ben ki son üç gecedir intihar etmedim hiç, bilemem
intihar karası bir faytonun ağışı göğe atlarıyla birlikte
cezayir menekşelerini seçip satın alışından olabilir mi ablamın."

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

Levent'e,

bakma başlığım sadece "iş" olduğuna. donuk durduğuna, sanki ruhsuz gibi kalakaldığına. iş bulma siteleri alır mı ki hüznü bilemiyorum öte yandan. ama bakınacağım. demişsin ya hani, -dediğinize yakın- diye. aynen öyle bir fayda sağlayabilir ola ki böyle bir işim olursa bir gün. dilerim senin de istediğin gibi olsun.


Böcek Yiyen Peygamber'e,

yürekten söylüyorum bak. sen benden evvel kavuş bu dediklerine. alsancak da yürürken sen tesadüfen ben geçerim belki yanından, bilmem senin kim olduğunu ama sevinirim çok, hissederim cezayir menekşelerini.
eyvallah diyesim geldi, okur okur yazdıklarını selam çakarım sana anakara'dan.

Kitap Eylemi dedi ki...

yalnız değilsin canım:)

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

ortak bir özleme vücut olmuşum sanki :)

temerrüt dedi ki...

ne güzel olurdu sahi:)
ben seni işyerine ziyarete gelir
iş üstünde izlerdim ki.
konuşmalarınızı filan:)

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

ama böyle güzel hayaller gerçek olmaz değil mi çoğu kez temerrüt?

temerrüt dedi ki...

acı ama öyle evet,
çoğu kez hayal olarak kalıyor.
ben görmedim,
üzgünüm.

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

olsun,
:)

temerrüt dedi ki...

:o)