Temmuz 16, 2012

ayspnr'a ve orta kararım'a

bilmiyorum daha evvelce bahsettim mi lakin bir hayalim var benim. yani bir çok hayalim var tabi de, bu da onlardan bir tanesi işte. uzun solukta olacağını düşündüğüm, yürekten dilediğim bir hayal kendileri. sanırım usuldan gerçekleşiyor başka bir suretle ve bir o kadar da samimi.

bilmediğim coğrafyalarda, alışkın olmadığım iklimlerde, muhabbete yoldaşlık edecek ezgilerle tanımadığım arkadaşlarımla dost olabilmekti sözünü ettiğim hayalim. kimi arkadaşım sessiz bir yıldız hediye edecekti bana kimisi bir gülümseme kimisi de bir hikaye, belki sevdiği adamı anlatacaktı uzun uzun bana. belki de bir cigara yakacaktı onu o kumsalda bırakan kadın için bir adam. olur ya bir anneye rast gelecektim herhangi bir ülkenin herhangi bir başkentinde, belki de bir balıkçıya. hepsiyle oturup konuşacaktım. konuşacaktık. hem bir cigara da ben yakarım. kimisiyle kahve içerdik en sekinden kimisiyle de şarap en gül renginden. 
sadece iki sırt çantası yeterli... tüm bunlar için..
biliyorsunuz ya.

gidemedik henüz bambaşka ülkelere ne peru'ya, ne de irlanda'ya. 
olsun. hem olacak da bir gün zaten. yeter ki "yüzünü dökmesin küçük kız"..

dedim ya hani, bir başka suretle ve samimi diye..oluyor bir hayalim usuldan diye.. dedim ya az evvel.
bana güzel hissettiren iki dost'a itaaf olur bu yazı:
orta kararım'a ve aysnpnr'a,
dilerseniz teşekkür deyin dilerseniz bir cigara, bir şarap, bir kahve, bir ezgi, bir türkü, bir yıldız...

salı günüydü.bir düşüneyim. evet bir haftadan bir gün azca oldu.
oturduk.
bir cigarasını heba edeyim diyordum orta kararım'ın lakin başım o kadar çok ağrıyordu ki, çaktırmadım baş ağrımı[öyle umuyorum yani :)] öylesine güzel anlatıyordu ki, özlediği anakara'yı, çınar ağaçlarını, bakanlıktan kuğuluya çıkan yolu, ömrün'ü, dünü, başa çıktığı kızgınlıklarını.. ben uykusuzluktan, ödev yapmaktan arta kalan baş ağrımla bölemezdim seni, cigarandan almamamın sebebi bu idi bilesin orta kararım :)
çok güzeldi, oturup senden, benden, anakara'dan konuşmak. dinlemek. tanıdığım seni zamanlar sonra tekrar görmek. biliyorsun artık, çok sevdiğin anakara'da yalnız bırakmaz seni bu sek kahve. demişsin ya hani " derin sevgiler" diye, bir sezen aksu şarkısı olur uğrar baş ucuna benden de sevgiler.


biraz önceki salı gününden bir gün önce. bir hafta oldu. 
yeditepeli şehirden, bir hediye aldım: 

fotoğraf: aysnpnr

yüzümde birden çok gülümseme. görmesini isterdim, ama hissetti biliyorum. 
sağol.
belki senin şehrinde belki de benim anakaram'da öyle bir muhabbet edeceğiz ki senle; bir yerlerden bakarak olursa eğer dev gibi şair cemal süreya, bir selam çakacak bize ve masadaki "sevda sözleri"ne.
boğaz'a, martılara iyi bak. sık sık deniz kokusu yolla olur mu anakara'ya, arkadaşına? ben de saklı mis gibi bir çayın var hep bilesin güzel aysnpnr.

haberiniz var mıydı, bir hayalimdeki en  güzel destekçiler olduğunuzun?

8 yorum:

Adsız dedi ki...

gitmek, gidebilmek ömür boyu ..
hayallerini yaşatman dileğiyle. zordur ama inanılır, inanılacak tek şey belkicde "gidecekolmak"tır. burayı katlanabilir kılan ..
Anakara da darılmaz hem, biliriz ;)
sevgiler.

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

anakara darılmamalı ben o'naa hiç darılmadım ki hem:)
hayaller bizi hiç bırakmasın Zedka, biliyorum bir gün elde edeceğiz onları.

mesed hanım. dedi ki...

"sanırım usuldan gerçekleşiyor başka bir suretle ve bir o kadar da samimi."
başka bir surette gerçekleşmeye başlayan hayalinin farkında olman ve başka bir surette gerçekleşen o hayal çok önemli. biz gerçekten çok hayaller kuruyoruz ama ip daima onun elinde. başka bir suret de yaşamımızı hırpalamadan bize uyum sağlayabilecek nitelikte olunca en güzel emanet biziz. bunu anlayabiliriz değil mi. huzur verdi yazın birden.

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

yazarken ben de huzurla yazmıştım. hissetmişsin. biraz buruk bir yanım davardı ama huzurun yanı sıra gelen. luna sesi, diyorlar ki, güzel düşünebilme, düşleyebilmek getirirmiş isteklerimizi, doğru mu? hakikaten öyle midir ki?

orta karar dedi ki...

Arkadasım, sadece sen ve sadece ben olmak ya bizi bı araya getiren; iste bu yüzden bu kadar güzel sanırım arkadasın olmak.. Sadece sen ve güzel hayallerinin icinde olmak ..

Menfii mevzuu olmadan, en güzel yani bız olmak
Eksik olma arkadasım, sen bozkırda bı gölgelik ya da kıs ortasında bı battaniye kadar iyi geldin iklimime; hosgeldin

Bir de , yazını okurken bile takılmıştım aslında neden cigara yakmadı ki cidden benden diye :) uykusuzluk bas agrisi,... Bı daha olmasın onlar sıkmasın canını .. Uzattım orta karar bırakayım

PrensesFiona dedi ki...

sen can'sın bana canım arkadaşım :) ankara'nın bozkırı senin sayende daha anlamlı, daha güzel...
söylediklerin, yazdıkların, sohbetlerin için ne kadar çok teşekkür etsem azdır..
bir de Cemal Süreya, çay, martılar, deniz, yeditepe seni bekler ;)
hayallerimizi gerçekleştireceğimiz günlerde buluşmak, birlikte olmak dileğiyle...
sevgiler...

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

orta kararım'a,

ben sana kahve sen bana cigara borçlusun :) uğrayacağım yanına, iki gündür telefonları açamadım, mahcubum. baş ağrılarım uyku yapıyor, uyumazsam geçmiyor. kusura bakma e mi canım arkadaşım.

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

aysnpnr'a,

ben teşekkür ederim sana akıllım:) sen anakaraya ben de yeditepe'ye geleceğiz. her defasında cemal süreya da olacak, bilirim. öperim.