Eylül 08, 2011

cümleler

onlarca cümle kuruyorum kendimi anlatabilmek için. çabalıyorum. fakat görüyorum ki hep bir cümle duymak istiyor insanlar. sadece bir tane. fazlası değil. ben kırmamak için çabalamışım, cümleler sermişim önlerine, cık, umurlarında değil. oysa ki hep cümlelerin çok değerli olduklarını düşünmüşümdür ve insanlardan: o çok sevdiğim güzelim insanlardan cümlelerimi hiç kıskanmadım fakat onlar çoğunlukla göz ardı ettiler onları. ve ben her bunu fark ettiğimde kendi kendime sözler verdim: cümlelerin sana kalsın, sen biriktir onları. anlamıyorlar işte seni. çabalama. diye. fakat hiç bir kez tutamadım sözlerimi. yine baştan özenle cümleler kurdum: çoğunlukla umursanmayan ve özenle seçildikleri karşı tarafça hiç anlaşılmamış olan ışıl ışıl cümleler. ve böyle zamanlarda sanki eylül ayı o hayallediğim okyanuslara hiç gelmiyor gibi. şöyle güzel bir yağmur lazım buralara, karşılıklı kahve   içmeli, dertleşmeli. az kaldı, kocaman sarılmalı.

6 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

benn geldimmm:))
bir sek kahve içelim karşılıklı hoş sohbet ile demiştim:)
ondan sonrada kırk yıl hatırı olsun içtiğimiz kahvenin diyee:))
takipçisiyim bu güzel sayfanın...
bende beklerim kahve içmeye.:))
sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

küçücüükk minicikk bir öneri:yorum ayarlarınızdan kelime doğrulamayı kaldırırsanız size daha çok yorum ulaşacaktır...
kolaylıklar diliyorum...

M. dedi ki...

Bazen öyle oluyor ve bu yazıdan aklımda bir cümle biçimleniyor. Tekrardan susmuşken, tam da susmuşken neden konuşuyorum?

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

birtutamkekik'e:
kahvenizi içmeye geleceğim. hoşgeldin. kelime doğrulama için tavsiyeni dikkate hemen alıyorum. kelime doğrulamayı aktif kıldığımı hatırlamıyorum dahi :/ dur bakalım biraz kurcalayayım, başaramazsam sana başvururum:)
kırmızı balon'a:
sende biçimlenen soru, bana da defalarca uğruyor ve inan bir cevabım olmuyor :/

Gülşah dedi ki...

Değerini bilen bi insanla karşılaşacağına inanıyorum bigün... Tek tek her kelimene kulak verip içine alıp işleyecek...

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

cümlelerime kendi cümleleri gibi kulak veren insanla beraberim. pek mesuduz. hatta 2-3 gün sonra burada olacak bende kocaman sarılacağım o'na.
bahsi geçen durum genel bir durum, çoğu insanın bakışı, duymayışı ve umursamayışı..