Eylül 09, 2011

çemberimde gül oya


ben tekrar izlemeye başladım "çemberimde gül oya"yı. 
televizyonda yayınlandığı sıralar, haliyle ilk izlememdi bu canım diziyi (laf aramızda bu dördüncü olacak). her bölüm ağlıyorum izlerken hatta bir başıma değil halamla beraber ağlıyoruz. işin garip yani, ağladığımızı ev halkına belli etmeyeceğiz ya birbirimize bakıp gülmeye veriyoruz, ardından tekrar ağlıyoruz. haftalar böyle geçerken, ümit'in öldüğü sahne geliyor, zarife ağlıyor. durur muyuz biz, halamla bende ağlıyoruz. evde misafir var, şaşkın şaşkın bize bakıyor, artık gülmeye de çabalamıyoruz. zarife'nin acısını benimsedik bir kere halalı yeğenli, ağlaşıyoruz.
üçüncü kez izlemem geçen sene temmuz da başladı ekim gibi bitti. hatta eskişehir- anakara hızlı treninde sevdiceğimle yan yana izlediğimiz bölümler oldu. bu bölümlerin dışındakileri de birbirimizle senkron halinde izledik. beraber başladık diziye beraberde bitirdik :)
"küçük kara balık" ı edinmemi sağladı dizi. evet biraz geç öğrendim o güzelim kitabı. ama öğrendim işte. hatta, hediye bile ettim öğretmenimin henüz iki aylık kızına. ilk kitabını benden olsun istedim. ve istedim ki; hayaller kursun, onları koruyup kollasın ve peşlerinden gitsin. kendi küçük kara balık'ımı da sevdiceğime verdim. o saklasın, ilerde kütüphanemize beraber yerleştirelim diye :)
eylül ne güzel ay, insanın aklına neler neler getiriyor :)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Cuma günleriydi bu dizi. Ümit'in öldüğü bölümde hıçkıra hıçkıra ağlamıştım hiç unutmuyorum (:

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

evet evet cuma günleriydi. heyecanla beklerdik. o kadar üzülmüştük ki biz de ümit'in öldüğü bölümde.
dizi pek güzeldi, bir bakıyorsun gülüyorsun bir bakıyorsun ağlıyorsun.

Sahaf Kedisi dedi ki...

ben de cok severdim bu diziyi... o kadar çok severdim ki bitmesini hiç istememiştim... dvd'sini aldım ben de ve 40 bölümüm 40'ını da tam 4 kere izledim. Çağan Irmak çok naif sahnelerle izleyici ağlatmayı başarıyor gerçekten... her filminde!

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

çağan ırmak eksik olmasın yaşamlarımızdan. ehe, 4. kez izleyen bir tek ben değilmişim :)

Blogger Bolat dedi ki...

Adamımdır Samed Bahrengi, sevdiniz mi Küçük Kara Balığı?

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

sevdim tabi ki. sevmez miyim hiç?