Şubat 19, 2012

Sibylle Baier

bugün çıktı karşıma, birden bire. görüverdim, duyuverdim, sonra buluverdim.

6 yorum:

Uyursam Uyandırın dedi ki...

Ah şarkı seni tanıdığım için mutluyum ve seni tanıtan Kahvenin Seki Makbul'e minnettarım..:)
Günlerce bu anı bekliyorum.. Yazamıyorum kaç zamandır, ne kendim için nede senin için.. ve inan bu beni kahretti. Ama şuan buradayım, izlediğim filmi doyasıya seninle tartışmak için sabırsızlandım:) Uçurtma Avcısı.. ah avcı ne yapmışsın sen dedim. Karakterleri çok beğendim, bence tam üzerlerine oturmuş.. okurken hayalimde canlandırdığım tiplemelere öylesine oturtmuş yönetmen:) ama filmi beğenemedim.. çok kopuk geldi bana, kitaptaki o yoğun duyguyu verememiş, bazı değerleri kısımları atıvermiş sanki.. Sence sence sencee? :)

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

seni gördüğüme sevindim, hem de pek çok:) merak da ettim uzun zamandır ses çıkmayınca.
şarkı çok acayip değil mi? güzel ediyor adamı :)
ben filmi eksik bulmuştum. hızlıca akıp gidiyor ama sürekli bir şeyleri görmezden gelmişler gibi. demiştim ya, pek beğenmemiştim. kitap, çok başka idi. okurken herşey zihnimde oluşuyordu. mekanlar, uçurtmalar, insanlar... sanki film bunların bir kısmını eksiltti gibi gelmişti. ama çok oldu ben izleyeli ve okuyalı. asıl havadisler sende :)
sırada okuman gereken "bin muhteşem güneş" var ;)
bu arada özletme yahu kendini :)

Uyursam Uyandırın dedi ki...

Ah film konusunda kesinlikle aynı fikirdeyim, kitabı okumamış biri için filmin eksikliği tahammül edilemez boyutta:) Sıradaki kitabımı aldım, seninle paylaşmak için kendime gün tayin ettim.. bu süreçte bitecek diye. :)Ben yokken neler yapmışsın diye okudum da okudum, parmakların dökülen her kelimeyi.. iyi gördüm seni, bir o kadar iyi oldum:)

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

iyi gibiyim, daha iyi. bir garip ruh halinden çıktım içim ferah gibi.
yani iyi diyorum, iyi oluyorum:)
hakikaten mi, öbür kitaba da başlayacak mısın? yaşasın? merakla bekliyorum. ben yazarın diğer kitabını okurken de çok ağlamıştım. zaten farketmişsindir, tüm karakterlere o kadar çok aşina olup, o kadar çok benimsiyorsun ki. yakınındaki insanın üzülmesine kahroluyor gibi oluyorsun okurken.
senden havadisleri, kitap hakkında düşündüklerini dört gözle bekliyor olacağım :)

Uyursam Uyandırın dedi ki...

Senin hep iyi olmanı ve senden hep iyi haberler almayı diliyorum.. Bu banada iyi geliyor. İyiliğim için.. :) Ah kitap kültürü bambaşka.. Elime aldım kitabımı hevesle.. Bitirmek, üzerine seninle konuşmak, sonra senden yeni kitap önerisi almak için, gözlerim her sayfayı ayrı bir keyifle okuyor :)

kahvenin seki makbuldür dedi ki...

kitap muhabbetlerini bir gün, kahve içerken yapmak isteği var içimde :)