Mart 28, 2015

biz bugün niye içmedik?

"kapıları vurup çıkamama" gibi bir özelliğim var. aklımda geçmiyor. aklımdan geçiremiyorum. düşünsenize evin içinde kalanın harabeliğini, ağlayacak oluşunu. arkanızda ağlayan birini bırakmak, sonra basıp gitmek. bunun tehditini dahi etmedim kimseye.
biz ne küçük ne de çok büyüktük, babamın  hayalleri için bizi anakara'da unuttuğu yıllardı.  kardeşim annemle kavga edip vurup kapıyı gitmişti. annem ağladı. ben çok kızdım. halam merak etti bu çocuk nereye gider diye. babama haber etti halam, babamsa kardeşimin erkek adam olduğunu ima etti. unutuldu gitti mevzu. e ne de olsa evimiz kardeşime emanetti. sonuçta bizler kendimizi bok gibi hissedilmeye mecbur kılınmış kadınlardık. sadakatimizden, sevgimizden asla şüphe duyulmazdı. bazen diyorum ki Allah belasını versin vicdanın. ha bir de erkek kardeşinin, babanın, kocanın, hayatındaki tüm erkeklerin fikirleri, düşünceleri yüzünden kendini törpülemek zorunda kalırsın. kadınsan eğer içindeki vicdanı yıkmak dünyanın en büyük devrimidir. kolay değildir devirmek. ben yapamadım. zor da yaparım. işin kötüsü de sen hayaller kurarsın, gelirler bunun saçmalığını anlatır sana en sevdiğin adamlar. hadlerine değildir, evet ama bilmezler.
hiç bilmediler ki.
ve ben kapıyı vurup çıkmayı hiç düşünmedim.
biz bugün niye içmedik? 
çünkü papatya yoktu halen ve ben çok sarhoş olabilirdim.

Mart 17, 2015

ne vereyim ablama?

yazacaklarım vardı, malum 5 saattir aynı koltukta öylece oturuyorum. içimden konuşuyorum. ben neden içimden konuşuyorum? uyumak bir işe yaramıyor. insanlar tekinsiz. kaplumbağa beslediğim günlere dönmeli belki de. o vakitler daha inatçıydım böylelikle insanlar hatalarını kabul ediyorlardı. şimdi yelkenler hep suda benim kayık hep alabora. Allah vermiş la cezamı. bir balık bile tutamadımdı halbuki. çayı da sevmeyeceğim artık. zaten çok da umursamaz zannımca çay, zaten onu seven çoktur. sürekli sigara içenleri anlamıyorum ve anlamadığım şeyi yapmak istiyorum zaman zaman ;aah çok zaman. nam nam nam diyorum. ah be ismail abi, o gemi ne vakit gelecek bak benim kayığın hali ortada.
aklımda kalan şey şarkı oluyor yine bir başına içilen rakının yanı sıra.
yalnızlık ömür boyu.

Mart 09, 2015

öte

yaşasın şiirlerin, türkülerin bir de yolculukların kardeşliği, yaşasın tam bağımsız çay bardakları! yaşasın güzel insanlar, çocuklar, yağmurlar!

Mart 08, 2015

nedensiz

kendimi anlatamamak. hem de hiç anlatamamak. bu sizce de yorgunluk sebebi değil midir? 
evet yoruldum.
pes ettim edeceğim. 
bencil miyim? biri çıksın desin ki evet kardeşim, evet güzelim, evet arkadaşım sen dünyadaki en bencil, en Allah'ın cezası canlısın. öyle iyi insan ayağı yapma be hatun. hadi bas git desin.
ben kimseye anlatamazken kendimi, kimse de bana mı anlatamıyor kendini?
sorgulamak...delirmekle eş değer.
zihin boş olmalı.
bir yerlerde bir şarkı çalmalı. bak türkü demiyorum, şarkı çalmalı. türkü rakı içerken çalmalı çünkü. başın dönmesi iyidir. hem gülmek hem de sövmek için sebep.sebepsiz her şeye sebep. 

Mart 07, 2015